Kartal’da gayrimenkul sektörü hızla gelişiyor!

5 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
902 defa okundu.
Kartal’da gayrimenkul sektörü hızla gelişiyor!

İstanbul Finans Merkezi, kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri Anadolu Yakası’nda hem gayrimenkul yatırımlarının artmasına hem de fiyatların yükselmesine neden oldu. Değer artışında Avrupa Yakası ile yarışır hale gelen bölgede en dikkat çeken lokasyonlardan biri Kartal. 2012’de faaliyete geçen ve Anadolu Yakası’nın ilk metrosu özelliğini taşıyan Kadıköy – Kartal Metro hattı ve kentsel dönüşüm projeleri, Adalet Sarayı ve sahilde gerçekleşen projelerle birlikte son 5 yılda oldukça yükselen bir ivme gösterdi.

D-100 ve TEM otoyolları, Sabiha Gökçen Havalimanı, Marmaray ve hızlı trenin getirdiği ulaşım avantajı bölgenin, hem üretim hem de talep tarafında iyi bir alternatif olmasını sağlıyor. Üst ölçekli yatırımların tamamlandığı Kartal’da, mülkiyet yapısı temiz büyük parsellerde konut ve ofis yatırımlarının dengeli şekilde artması dikkat çekiyor. İlçede sanayi alanları ve eski siteler yerini bir bir markalı, sosyal donatı alanları fazla projelere bırakıyor. Deniz ve Adalar manzaralı ilçedeki projelere bakıldığında D-100 Karayolu üzerinde ofis, home-ofis projelerinin, Yakacık mevkii ve sahil şeridine doğru ise genellikle konut konseptinde projelerin olduğu görülüyor.

2011′de D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu arasında kalan bölgedeki dairelerin birimmetrekare fiyatları bin 500 ile 4 bin 500 lira arasında değişirken, bugün bu rakamlar 3 bin – 6 bin 800 lira seviyelerinde. 1+1 ve 2+1 daire tiplerinin ağırlıklı olarak tercih edildiği bölgede, sahile yakın kısmındaki projelerde manzara faktörü önemli hale geliyor ve fiyatlar bazı projelerde metrekarede 15 bin lira seviyelerine kadar çıkıyor. (Kaynak: Sozcu.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN