Türk projeleri Dubai’de yarışacak

31 Ekim 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1241 defa okundu.

Cityscape Global 2015 Fuarı bugün Dubai’de start aldı. Fuarda, “Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets” programı ile öne çıkan mimarlık projeleri ödüllendiriliyor. Finalistler arasında 4 Türk projesi var

Dünya gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Cityscape Global 2015, bugün Dubai’de start aldı. Fuar, Dubai World Trade Centre’da gerçekleştiriliyor. Global Connection, Körfez ülkelerinin İngilizce yayın yapan en etkili gazetesi Gulf News’e bu fuar için bir ek hazırladı. Ek, tüm fuar katılımcılarına dağıtılmakla kalmayacak, THY’nin Körfez’deki 6 destinasyonuna yaptığı uçuşlarda ve Emirates, Ettihad, Air Arabia ile Gulf Air başta olmak üzere tüm Körfez havayolu şirketlerinin iç ve dış hat uçuşlarında da yolcularla paylaşılacak. Böylece sözkonusu ekin 600 bin okuyucuya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl 30, bu yıl 45 Türk firmasının katıldığı Cityscape Global, sadece Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul fuarı olmakla kalmıyor, alanında dünyanın sayılı organizasyonları içinde bulunuyor. Cityscape Global, “Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets” ödül programı ile de yükselen dünya gayrimenkul pazarında öne çıkan mimarlık pratiklerini ödüllendiriyor. Cityscape 2015’in finalist listesinde Türkiye’den 4 proje bulunuyor.

İşte o projeler

İstanbul merkezli mimarlık stüdyosu MuuM, Rönesans Mecidiyeköy Ofisi’yle “Karma Kullanımlı Yapılar” kategorisinde adını finale yazdırmayı başardı. İstanbul Mecidiyeköy’de, aktif kullanılan ana ulaşım aksı üzerinde konumlanan ofis, bölgenin yoğunluğu içerisinde nefes alabilen ve yakın çevresindeki yoğun ve düzensiz yapılaşmaya nitelikli alternatif oluşturabilen, iç avlu ve cumba gibi mimari eklentilere sahip bir yapı olarak ele alınıyor.

Iglo Architects’in tasarladığı ve halen inşaatı sürmekte olan Parsan Sanayi Kampüsü içerisinde yer alacak olan Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası, Cityscape Awards for Architecture 2015 finalinde, “Geleceğin Ticari Yapıları” kategorisinde yarışacak projeler arasında bulunuyor.

TMB ve Tabanlıoğlu da var

Üçüncü finalist, Türkiye’nin Örnek Yeşil Binası ödülü sahibi de olan Ankara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Binası. Avcı Architects tarafından tasarlanan binanın en önemli unsurlardan biri yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyan termal labirent sisteminin Türkiye’de ilk kez bu projede kullanılıyor olması.

Ödül programının diğer Türk mimarlık ofisi ise Tabanlıoğlu Mimarlık. “Uygulanmış Konut Yapıları” dalında Qent İstinye projesiyle Tabanlıoğlu Mimarlık da finalde yarışan Türk firmalarından oldu. Qent İstinye, düşük karbon salınımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip yapısı ile bir yandan doğayı korurken öte yandan enerji tasarrufu sağlıyor.

Tüm finalist projeler, fuar boyunca gezilebilecek bir sergi kapsamında katılımcılarla buluşuyor.

İstanbul ve Türkiye’ye vurgu

Bu arada Global Connection tarafından hazırlanan ekte, Körfez bölgesinin yeni favorisi olarak gösterilen İstanbul, finansın yeni merkezi olarak tanıtılıyor. İstanbul ayrıca, ofisler için de uygun mekan olarak öne çıkıyor. ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Tic. A.Ş, Emaar Gayrimenkul PJSC, Astaş Bodrum Turizm Gayrimenkul İşletmeciliği A.Ş, Garanti Koza İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, VitrA Karo San. ve Tic. A.Ş. ve Türk Hava Yolları’nın katkıları ile hazırlanan ekte, İstanbul’da ofis için uygun ve verimli projeler ile uygun semt ve seçenekler de sıralanıyor.

Türkiye’nin son 10 yıldır dünyanın en canlı gayrimenkul piyasalarından biri haline geldiği belirtilen ekte yatırımcılar önümüzdeki dönem için de Türkiye’ye davet ediliyor.

Bu arada ekte ilk Osmanlı polisiye dizisi olan Filinta hakkında da bilgi veriliyor ve dizi platosu ile 19. Yüzyıl İstanbulu’nun yeniden yaratıldığına dikkat çekiliyor.

Anahtar Kelime: , ,
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN