Türkiye’deki genel seçimi Arap dünyası ve yatırımcısı da yakından takip etti.

3 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1304 defa okundu.
Türkiye’deki genel seçimi Arap dünyası ve yatırımcısı da  yakından takip etti.

KÖRFEZ YATIRIMCISI RADARLARI AÇTI

– Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi Al Shezawi: “Seçimden sonra daha fazla umut veren Türkiye, yatırım tercihlerinde bir adım öne çıktı”

– DWC Üst Yöneticisi İlgar: “Aralık ayında Suudi Arabistan’dan kalabalık bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyoruz”

 

– Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akbal: “Katarlı öncü bir grupla iş birliği yapacağız. İstanbul önceliğimiz olacak”

 

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi (CEO) Davud Al Shezawi, “Seçimden sonra daha fazla umut veren Türkiye, yatırım tercihlerinde bir adım öne çıktı” dedi.  Shezawi, Körfez sermayesinin Türkiye’deki 1 Kasım sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirterek, yatırımcının her durumda öngörülebilir ortamlarda yatırım yapmayı tercih ettiğini söyledi. Türk şirketleriyle artan iş birliği projelerini anımsatan Shezawi, şunları kaydetti: ” Seçimden sonra daha fazla umut veren  Türk firmalarından inanılmaz derecede ortak iş talepleri alıyoruz.Bu yıl nisan ayında düzenlenecek Dubai Fuarı’na (IPS) geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla Türk firması katılacak. Bu fuarla hem Türk firmaları sıcak satış yapacak hem de Türkiye’de yabancı yatırım ortaklığında yeni emlak projeleri geliştirme imkanı yakalayacak. Körfez sermayesinin Türkiye’de çok güçlü yatırımlar yapmasını bekliyorum.”

– “Aralık ayında Suudi Arabistan’dan kalabalık bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyoruz”

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un himayesinde düzenlenen Yatırım Kongresi’nin Türkiye’deki tek yetkili firması LMG Global DWC Üst Yöneticisi Gökhan İlgar, 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuçların Arap yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini artıracağını söyledi. İlgar, 7 haziran seçimlerinden sonra Suudi Arabistan’da 28 ticaret odası başkanıyla yüz yüze görüşmeler yaptığını belirterek, “Görüşmeler neticesinde Körfez sermayesinin ortak görüşü siyasi istikrarın tekrar oluşmasıydı. Körfezli yatırımcılar, 1 Kasım seçimlerine odaklanmışlardı. 1 Kasım’ın ardından kendileriyle hızlıca tekrar görüşmeler yaptık. Şimdi çok daha güçlü yatırım yapmaya karar verdiklerini belirttiler. Aralık ayında Suudi Arabistan’dan kalabalık bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyoruz” bilgilerini verdi.

– “Dubai, Cidde’den talepler alıyoruz yatırım için”

Arap yatırımcı ve turistlerin İstanbul dışına odaklanmaya başladığını anlatan İlgar, Karadeniz Bölgesi’ne artan ilgiye dikkati çekti. İlgar şöyle devam etti: “Tatil amacıyla ülkemize gelen ve sonrasında Türkiye’de yatırım kararı alan yatırımcıların tercihi, İstanbul’un dışında Karadeniz Bölgesine de yöneldi. Trabzon bu bölgenin en gözde şehri oldu. Geçen yıla oranla Trabzon’da gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırım yüzde 290 artış gösterdi. Yeni tesis, alt yapı çalışmaları ve turizmi arttırarak bölgenin potansiyelinin arttırılabileceğini düşünüyorum. Ortadoğulu yatırımcıların IPS Fuarı’nda Karadeniz’e ilgisi yoğun olacak. Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait bir yatırım grubu 50 milyon dolarlık beş yıldızlı otel, Suudi Arabistanlı bir grup ise 150 milyon dolarlık bir kış turizmi yatırımı gerçekleştirecek. Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısı da 2010 yılında 30 bin civarında iken, bu yıl 350 bin rakamına ulaştı. Aralık-Şubat döneminde bölgeye LMG Global olarak yeni yatırımcı gruplar getireceğiz. Dubai, Cidde’den talepler alıyoruz yatırım için.”

“Katarlılar seçim sonuçlarını görür görmez aradı”

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal da yıl içerisinde Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn’den yatırım için iş birliği teklifleri aldıklarını kaydetti. Körfezin Türkiye’deki siyasi belirsizliğin bitmesini beklediğini hatırlatan Akbal, şöyle konuştu: “Seçim sonuçları henüz tam olarak açıklanmadan, ortak yatırım yapmayı planladığımız Katarlılar ve Pakistanlı, Türkiye’de yatırım hevesi yüksek olan bir grupla görüştük. Sonuçları görür görmez onlar bizi aradı, yatırım için doğru zamanlama olduğunu belirttiler. Katarlı grupla çok yakın bir zamanda Türkiye’de gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek için bir araya geleceğiz. Şimdi siyasi istikrar da olduğu için elimiz çok daha güçlü. Aralık ayında yeni yatırım için yol haritamızı belirliyoruz. İş birliği yapacağımız Katarlı grup, tüm dünyada gayrimenkul yatırımlarıyla tanınan öncü bir grup. İstanbul önceliğimiz. Bu işbirliği bir ilk olacak, amacımız Türkiye’de gelişen büyük şehirlerde farklı gayrimenkul yatırımları yapmak ve iş birliğini uzun süreli devam ettirmek.”

 

000

Gökhan İlgar

 

Londra, Dubai ve Cidde’ de gayrimenkul pazarlama ve b2b organizasyonları branşında faaliyet gösteren şirketlerinin kurucusu ve CEO’sudur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Gökhan İLGAR

CEO

LMG GLOBAL YATIRIM A.Ş. TÜRKİYE

LMG GLOBAL DWC LLG         DUBAI

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN