Kira geliri beyanında son gün!

25 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
923 defa okundu.
Kira geliri beyanında son gün!

Kira geliri elde edenlerin bu gelirini beyan ederek vergisini ödemesi gerekiyor. 1 Mart’ta başlayan kira geliri beyan dönemi bugün sona eriyor.

Eğer kira geliri beyan edilmezse cezalı duruma düşülüyor. Bu nedenle kira gelirinin beyan edilmesi ev sahipleri için büyük önem taşıyor. Çünkü Maliye Bakanlığı kira geliri olan kişileri banka, PTT, sigorta şirketleri gibi kurumlardan rahatlıkla tespit edebiliyor.

Ceza kesilenler, devletin verdiği 3 bin 600 lira istisna oranından da faydalanamıyor.

Ancak her kira geliri olanın beyanname vermesi gerekmiyor. Yani geçen yıl kira geliri elde ettiği halde beyanda bulunması ve kira geliri vergisi ödemesi gerekmiyor. 2015 yılı mesken istisna oranı 3 bin 600 lira, işyeri istisna oranı 29 bin lira üzerinde gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor.

Beyanname nereye verilecek?

Kira gelirini beyan edecek mükellefler vergi dairesine beyannamelerini verebiliyor. Ancak vergi dairesine gitmeden internet üzerinden ‘Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi‘ne girilerek de beyanname verilebiliyor. Bu sisteme Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Beyanname verildikten sonra kira gelir vergisi mart ve temmuz aylarında, iki eşit taksit halinde ödeniyor. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN