TOKİ emekli konutları için son başvuru ne zaman?

24 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1851 defa okundu.
TOKİ emekli konutları için son başvuru ne zaman?

TOKİ, emeklilere “İkinci Bahar” projesi kapsamında, 18 ilde 3 bin 341 konut satışının gerçekleştirecek. Konutlar için 14 Mart itibariyle başlayan başvurular devam ediyor. Başvuru için son tarih ise 31 Mart 2016. 

TOKİ’nin 3 bin 341 konut satışını gerçekleştireceği yeni kampanyası büyük ilgi görüyor. 18 ilde satışa sunulan 3 bin 341 konut için emeklilerden başvuru yağıyor. Sadece Adana Sarıçam’daki 300 konuta başvuruların ilk 3 gününde 15 bin emekli başvurdu.

TOKİ, satışa sunduğu konutlar için ön talepleri ilgili bankalar aracılığı ile alıyor. Emeklilerin başvuruda bulunması için kimlik kartlarını göstermeleri yeterli oluyor. Ayrıca emekliler kimlik kartlarının yanı sıra; 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurması gerekiyor. 

Başvuruda aranan şartlar…

Başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

-T.C. vatandaşı olması,

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,

-Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

-Kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun olmaması,

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması

-Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olması

-Eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda, yalnızca birinin başvuruda bulunması gerekiyor.

Emekliler için ön taleplerin alındığı iller:

Balıkesir – Manyas, Adana – Sarıçam, Aksaray Merkez, Aksaray – Güzelyurt, Kocaeli – Kandıra, Eskişehir – Tepebaşı, Kayseri – Mimarsinan, Kastamonu Merkez, Kastamonu – Taşköprü, Bilecik – Bozüyük, Hatay – Reyhanlı, Çankırı -Kurşunlu, Sivas – İmranlı, Manisa – Demirci, Kahramanmaraş – Türkoğlu, Erzincan – Çağlayan, Niğde – Çiftlik, Bolu – Mengen – Pazarköy, Edirne -Lalapaşa, Edirne – Süloğlu, Burdur – Çavdır. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN