Ankara’da hangi bölgeye yatırım yapılır?

24 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
781 defa okundu.
Ankara’da hangi bölgeye yatırım yapılır?

Konut satışlarında öne çıkan büyükşehirlerde konut satış fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Hurriyetemlak.com Şubat 2016 Emlak Endeksi’ne göre Başkent Ankara’da ise satılık konut fiyatları son bir yıllık süreçte yüzde 8 oranında artarak bin 643 lira metrekare ortalamasına ulaşıyor. Başkentte en pahalı ilk üç ilçe ise 2 bin 227 lira ile Çankaya, 2 bin lira ile Gölbaşı, bin 879 lira ileYenimahalle oluyor.

Ankara’da gayrimenkul sektörü açısından önemli projeler hayata geçiriliyor. Gayrimenkul uzmanları da son yıllarda İstanbul’a rakip olacak yatırımlarıyla dikkat çeken Başkent Ankara’nın yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğuna işaret ediyor. Era Başarı Ofisi Broker’ı Ali Sacid Ağır da bu gelişmeye işaret ediyor ve Başkent’in en değerli bölgelerinden birinin Çankaya olduğunu belirterek, özellikle Çayyolu üzerindeki alanların gelecek vaat ettiğinin altını çiziyor.

Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde yer alan Çayyolu’nun yakın zamanda çok büyük bir gelişime ev sahipliği yapacağını söyleyen Ağır, “Ankara’nın batısında yer alan Çayyolu Yaşamkent, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan pek çok bakanlık sayesinde gelişimine hız katıyor. Metro ile ulaşımı sağlanan semtin pek çok yerine ring servisleri ile ulaşmak mümkün. İmar planını tamamlamaya yaklaşmış olanÇayyolu Yaşamkent’in son kalan parselleri ise inşa halinde. Geniş sitelerin yer aldığı bölgede 1+1’den 4+1’e kadar pek çok farklı proje mevcut. Konut alanı olarak gelişen Çayyolu Yaşamkent, konut yatırımcısına ve az olması sebebiyle de ticari yatırımcıya hitap ediyor” diye konuştu.

Ağır, konut fiyatlarının metrekare bazında 3 bin-5 bin TL, ticari birimlerin ise metrekare bazında 5 bin-8 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor.

“Yatırımcının yüzünü güldürecek”

Kooperatifler bölgesi olarak imara başlayan Çayyolu Yaşamkent’in, her geçen gün daha güçlü sosyo ekonomik düzeye sahip kullanıcılara hitap ettiğini aktaran Ağır, “Bölge, metro çalışmalarının tamamlanması, alternatif yollarla ulaşım sorunun minimuma indirilmesi, bankalara ve 5 üniversitenin yakınında bulunması, ülkenin ve Avrupa’nın en büyük hastanelerinden biri olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Kampüsü’nün de hizmete girmesiyle beraber gelişimini arttıracak. Bölge; Ankara’nın ulaşım sorunu olmadan tamamına ulaşım alternatifleri bulunan Bakanlık, üniversite ve hastanelere yakınlığı ve tamamen site konsepti ile imarı yapılmış tek semt olmasından dolayı yatırımcının yüzünü güldürecek” diye konuştu. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN