2016 Gayrimenkulün yılı olacak

30 Aralık 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1086 defa okundu.
2016 Gayrimenkulün yılı olacak

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.

Seçimlerle dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre satışların yüzde 11.25 arttığı konut sektöründe yeni yıla ilişkin olumlu beklentiler de arttı. 11 ayda Türkiye genelinde 1 milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır “Satılan konutların 394 bin 105’i ipotekli, 752 bin 616’sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dö nemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. Bu yılı en az 1 milyon 300 bin konut satışıyla tamamlayacak gibi görünüyoruz ” bilgisini verdi.

Durgunluk kısa sürdü

Gayrimenkul sektörünün krizleri iyi yönettiğine vurgu yapan Hışır, konut satış rakamlarının da bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yılın ilk yarısını hareketli geçiren sektörde seçimler sonrası durgunluk başladığını belirten Hışır, döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve terör olaylarıyla konut alıcısının bir ara bekle-gör politikası uyguladığını, ancak tek parti hükümetiyle ibrenin tekrar yukarıya işaret ettiğini kaydetti.

Asıl sıçrama 2016’da

1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan olumlu havanın etkisinin tam anlamıyla 2016’da gösterileceğine de dikkat çekildi. Bengi Hışır, kendileri gibi sektörün önemli oyuncularının 2016 yılını dolu dolu geçirmek için kolları sıvadıklarını, yeni yılda yüzde 12’nin üzerinde büyümesinin hayal olmadığını aktardı.

Avrupark Bahçekent’e yabancı ilgisi

Bu yılın Nisan ayında satışa sunulan Avrupark Bahçekent  projesine yabancıların ilgisinin de arttığı söylendi. Konut alıcısının Cihan İnşaat’a güveninin tam olduğunu belirten Hışır, “Avrupa yakasına kurulan yeni şehirin tam kalbinden inşa edilen projemiz 1.394 konut ve 86 ticari birimden oluşuyor. Yerli ve yabancı alıcıların ilgisi yoğun. Özellikle Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’den talep alıyoruz. 2016 yılında da Avrupark Bahçekent’in yapımına ve satışına odaklanacağız. Çünkü biz projeyi etap etap ayırmak yerine tüm blokların yapımına ve satışına aynı anda başladık. Teslimler ise Mayıs 2018’de planlanıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN