Merter’e yeni AVM!

9 Aralık 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1952 defa okundu.
Merter’e yeni AVM!

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında 130 milyon TL’lik yatırım bedeliyle gerçekleşen Real Merter gayrimenkul projesinde 155 mağaza ve 3 blokta 248 daire yer alacak.

Merter’deki tekstilcilerin büyük potansiyel taşımasına karşın altyapı yetersizliği nedeniyle sorun yaşadıklarını belirten Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, “13.6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20’sini Merter karşılıyor.

Ancak bölgede ciddi bir otopark sorunu var. Uygun yer olmadığı için evler ticari birimlere dönüşmüş. Biz bu sorunu gördük ve toptan tekstil dünyasını tek çatıda buluşturmaya karar verdik. 5 yıl bu proje için çalıştık” dedi.

5 MİLYON ZİYARETÇİ

4 ay önce inşaatına başlanan projede teslimlerin 2017’nin ilk çeyreğinde yapılacağını dile getiren Dokumacı, evlerin yüzde 40’ı, dükkanların yüzde 15’i için ön talep aldıklarını ifade etti. Projenin kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini belirten Dokumacı, proje alanında daha önce seramik malzemeleri satan bir yer bulunduğunu belirtti. 23 bin metrekare üzerinde inşa edilen alışveriş merkezinin satış, kiralama ve yönetimini KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi üsteniyor. AVM’ye yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyleyen KDM Kurucu Ortağı Murat İzci, “Evlerin büyüklükleri 66 ile 185 metrekare arasında değişiyor ve metrekare satış fiyatı 4 bin 677 lira. Metrekare fiyatı 7 bin 14 lira olan dükkânların büyüklükleri ise 36 ile 491 metrekare arasında değişiyor” dedi. İzci, Rusya ve Irak’tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tasarımı Tago Mimarlık’a aitReal Merter, Güngören Mimar Yahya Baş Stadı’nın yanında yükseliyor. Projede tekstil ve konfeksiyon markalarının yanı sıra, kafeler, restoranlar, bankalar ve noter ile 800 araçlık otopark da yer alacak.

299 AVM VAR

Türkiye’de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 AVM bulunduğunu belirten İzci, toplam kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi. Bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 132 metrekareye çıktığı söyleyen İzci, 23 milyon 608 bin kişi ile Türkiye’de en fazla nüfusun Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu, buradaki AVM sayısının 137, toplam kiralanabilir alanın ise 5 milyon 38 bin metrekare olduğunu kaydetti. İzci, Ege Bölgesi’nde son bir ay içerisinde 2 yeni AVM açıldığını buradaki toplam kiralanabilir alanın 1 milyon 123 bin metrekareye çıktığını, yeni planlanan AVM’ler ile İzmir’in son dönemde iyi bir ivme kazandığını belirtti.Üçüncü sırada İç Anadolu Bölgesi’nin geldiğini belirten İzci, burada toplam 49 AVM olduğunu dile getirdi. İzci, Doğu Anadolu’da nüfusun yaklaşık 6 milyon, AVMsayısının 7 ve toplam kiralanabilir alanın 166 bin metrekare olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 28 metrekareye düştüğünü, Türkiye ortalamasının ise 132 metrekareye ulaştığını ifade etti. İstanbul’un 39 ilçesinden 33’ünde AVM bulunduğuna belirten İzci şunları söyledi: :“Bakırköy’de bin kişiye düşen toplam kiralanabilir alan bin 925 metrekare. Bu rakam AB ortalamasında 270, ABD ise 810 metrekare. Bakırköy bu anlamda dünya birincisi. Şişli bin 486 metrekare ile ikinci sırada, Beşiktaş bin 430 metrekare ile üçüncü sırada geliyor. Ardından da 738 metrekare ile Bayrampaşa, 708 metrekare ile de Başakşehir geliyor. Bin kişiye düşen kiralanabilir alanda Avrupa yakası 338, Anadolu yakası ise 148 metrekare civarında.”

Hürriyet

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN