Sinpaş’ın en büyük projesi “Sinan Atlası” görücüye çıktı

12 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1041 defa okundu.
Sinpaş’ın en büyük projesi  “Sinan Atlası” görücüye çıktı

“İmparatorluğun Mimari Dehası” Sinan’ın kendi yazdıkları ve 477 eserinin yer aldığı “Sinan Atlası”, şimdiye kadar yayınlanmış Mimar Sinan kitaplarından oldukça farklı. Mimar Sinan’ın bizzat yazmaya başladığı ama ahir ömründe tamamlamaya fırsat bulamadığı otobiyografik konsepti gerçekleştirmek üzere hazırlanan başyapıt, Sinan ekolünün yeni yetişen kuşaklara tanıtılmasını amaçlayan Sinpaş Holding’in desteğiyle süren uzun akademik araştırmalar ışığında, Mimar Sinan Üniversitesi uluslararası akademik sertifikasyonu ile hazırlandı.

Kültür, mimarlık ve tarih okurları ile Koca Sinan’ı kendi yazdıkları ve eserleriyle daha yakından tanımak isteyenlerin ilgiyle okuyacakları “Sinan Atlası”, yayınlandı. Sinpaş Holding’in katkılarıyla yayınlanan bu değerli çalışmanın proje koordinatörlüğünü Mustafa Aksay, metin yazarlığını ise Prof. Dr. Suphi Saatçi üstlendi. Eserleriyle bir milletin ve medeniyetin görkemli yüzünü dünyaya gösterip tarihe nakşeden Sinan’ın mütevazi kişiliğinin daha iyi anlaşılmasını, bakış açısının ve estetik anlayışının daha net kavranmasını sağlayacak “Sinan Atlası”, Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız’ın katılımıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlik ile tanıtıldı.

Bugüne kadar yayınlanan Mimar Sinan kitaplarından çok farklı bir yaklaşımla hazırlanan kitabın odağında, Mimar Sinan’ın tamamlayamadığı otobiyografik eseri yer alıyor. “Sinan Atlası” bu otobiyografik yaklaşımıyla, birinci olarak Mimar Sinan’ın kendi risalelerini, ikinci olarak da bizzat Sinan’ın anlatımlarından oluşan ve Mustafa Sai’nin kaleme aldığı eserini, iki ana kısım olarak ele alıyor. Mimar Sinan’ın gerçekleştirdiği 477 eserin, mimari özellikleri, yapım yılı, konumu ve mevcut durumu ile tek tek ele alındığı araştırmayla kaynaştırılıyor ve ortaya farklı ve en güncel “Sinan Atlası” çıkıyor.

Mimar Sinan’ın her biri birbirinden değerli ve “İmparatorluğun Mimari Dehası”nı ortaya koyan 477 eserine dönük fotoğraf, minyatür ve çizimler, orijinal Mimar Sinan metinleri üzerine inşa edilen “Sinan Atlası”nın görsel zenginliğini meydana getiriyor.

Ayrıca bu 477 yapıt arasında öne çıkan, tarihimize ve kültürümüze mal olmuş, bugün de büyük bir beğeni ve merakla ziyaret edilen bazı eserlerin hikayeleri de yine Mimar Sinan’ın hatıralarında yer aldığı şekliyle, kaynak gösterilerek kitaptaki yerlerini alıyor.

Sinpaş Holding’in katkılarıyla, 480 sayfalık prestij kitabı olarak yayınlanan “Sinan Atlası”, Sinpaş Holding Yapı Kültürü Yayınları arasında yerini aldı. Sinpaş Holding bugüne kadar Tarihte Hasköy, Lüks Kataloğu, Yeni Tüketici, İyi Şirket, Yeni Liderlik, Rekabet Avantajının Sonu, Pazarlama 3.0, Harward Business School’da Size Ne Öğretirler, Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler, Geleceği İnşa Edecek Beş Zihin gibi kitapların yayınlanmasına katkı sağladı.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN