Kaliteye yatırım ihracatı arttırdı

6 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
675 defa okundu.
Kaliteye yatırım  ihracatı arttırdı

Türk makine sektörünün Almanya’ya yıllık ihracatı 2,5 milyar dolara yaklaştı. Makine ile özdeşleşen Almanya’ya ihracatı artırma başarısının altında kaliteye yapılan yatırımlar var.

 

Makine Tanıtım Grubu (MTG) Başkanı Adnan Dalgakıran, sektörün AB pazarıyla entegrasyonu başarıyla sağladığını, üretim becerisi ve kalitesini artırdığını, esnek üretim yeteneğine de kavuşarak önemli bir rekabet avantajı elde ettiğini söyledi.

 

 

Türkiye’nin en büyük dış ticaret partneri olan Almanya, bugünlerde Blechexpo Makine Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Uluslararası medya kuruluşu Global Connection, Stuttgart Blechexpo Makine Fuarı’nın açılış gününde Almanya’nın önde gelen gazeteleri Die Welt ve Welt Kompakt ile Türkiye Makine Sektörünü anlatan bir gazete yayınladı.

Sözkonusu gazeteye konuşan Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, Almanya’nın Türkiye için önemli bir pazar haline geldiğini söyledi.

 

Almanya’dan yüzde 5 pay alacaklar

Türk makine sektörünün Almanya’ya geçen yıl 2,3 milyar dolarlık ihracat yaptığını kaydeden Dalgakıran, Türkiye’nin bu tutarla Almanya’nın makine ithalatı içinde yüzde 1,7 pay elde ettiğini belirtti. Dalgakıran, amaçlarının 2023 yılında bu payı yüzde 5’e yükseltmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin sadece Almanya’ya değil, 150’den fazla ülkeye makine sattığına vurgu yapan Adnan Dalgakıran, “makine ihracatı yükselen bir grafik izliyor. Bunun nedeni Türk makinesinin dünyayla rekabet edebilecek kalitede olması. Üreticiler yenilikleri takip eden ve teknolojiyi kolaylıkla uygulayabilen esnek ve pratik bir anlayışa sahip. Özellikle anahtar teslim projelerde çok başarılıyız. Türk makine sanayi, ihracatının büyük kısmını, dünya makine ticaretinde söz sahibi ülkelere yapıyor. AB pazarı ile entegrasyonu, Türkiye’nin lojistik avantajları, üretim becerisi ve kalitesi, esnek ve küçük parti üretim yeteneğiyle taleplere hızlı yanıt verebiliyoruz” dedi.

 

Vize sorunu çözülürse dertler bitecek

“Türkiye’nin makinecileri olarak bizi rakiplerimizden farkımız, kaliteyi ve hizmeti, rekabetçi fiyatlarla sunmamız” diyen Dalgakıran, “Almanlar, zaman içinde Türk makine kalitesini tanıdıkça daha da güçlü bir güven ortamı oluştu. Bu güven ilişkisi, rakiplerle eşit şartlarda olduğumuzda ibrenin Türkiye makinecileri lehine dönmesini sağlıyor. Ayrıca Avrupa pazarlarına coğrafi yakınlığımız da en güçlü taraflarımızdan biri” diye konuştu

Dalgakıran, “İş yapma hızımızı yavaşlatan ve bizi yoran vize sorunları çözüldüğünde planlanan konuların hayata geçirilmesi ve mevcut ticari potansiyelin açığa çıkması çok daha kolay olacak” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN