Konut kredisi hangi durumda çıkmaz?

31 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
915 defa okundu.
Konut kredisi hangi durumda çıkmaz?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler bankaların konut kredilerini kullanarak uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Kredi müracaatında bankalar kimlik bilgilerini ve gelir durumunu doğrulamak için bazı bilgi ve belgeler isteniyor

Ayrıca, alınıcak gayrimenkul bedelinin yüzde 25’inin peşinat olarak ödenmesi gerekiyor. Konut kredisi evin yüzde 75’ine verilebiliyor. Bu peşinat konut fiyatlarının düşmesi ve geri ödeme zorluğu yaşanması durumunda bankanın güvencesi oluyor.

Bir bankanın onay vermediği krediye  diğer bir banka onay verebiliyor. Peki konut kredisi hangi durumda çıkmaz?  diyorsanız işte yanıtı…

Konut kredisi kullanılacak gayrimenkulün banka tarafından teminat olarak alınması gerekiyor. Bir evin teminat alınmasının yöntemi ise üzerine ipotek konması şeklinde oluyor. Konut kredisi çekmek istediğiniz eve ipotek konması için evin kat irtifaklı olması gerekiyor. Kat irtifaksız konutlar için kredi verilemiyor.

Bunun yanında konutun yaşının fazla olması, genelde kredi kullanmak için engel olabiliyor. Burada asıl önemli olan evin kullanılabilirliği durumu oluyor. Eğer kullanılamayacak ya da hasarlı bir konuta kredi kullanmak istiyorsanız kredi talebionaylanmayabiliyor.

Bu hususla ilgili olarak ahşap evlere de konut kredisi verilmiyor. Yangın riski yüksek olduğu için bankalar teminatı kabul etmiyor ve  konut kredisi çektirtmiyor. (Kaynak: Konuttimes.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN