Ferhat Tüneli, Amasya’da trafiği rahatlatacak!

9 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1803 defa okundu.
Ferhat Tüneli, Amasya’da trafiği rahatlatacak!
Ferhat’ın Şirin uğruna dağları deldiği Amasya, efsanesine kavuşuyor. Temeli atılan Ferhat Tüneli, Amasya’da trafiği rahatlatacak.

Amasya‘da, Şirin’e sevdası uğruna dağları delerek su getiren Ferhat’ın ismi verilecek olan tünelin kazı çalışması, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle başladı. Yıldırım, Amasya‘da çevre yolu yaptıklarını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü de var. Onların ismi Amasya‘da doğdu İstanbul’da yaşıyor. Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını yapıyor . Bu projeleri 20 yıl önce yabancılar yapardı ve ‘Türkler kim, böyle büyük proje yapmak kim’ derlerdi. Şimdi en büyük havalimanını en büyük köprüyü İzmir-İstanbul Otoyolu’nu İzmit Körfezi Köprüsü’nü Türk müteahhitler inşa ediyor. Dünyanın en büyük firmaları onlara taşeronluk yapıyor” dedi.

‘ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIZ’
Yıldırım, şöyle konuştu: “Önümüze çıkan engelleri tek tek aşacağız. Zafer, engelleri görüp vazgeçen, fırsatları kaçıranların değil, engelleri aşıp fırsatları yakalayanlarındır. Bu güzel eserAmasya‘mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

AMASYA‘NIN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
Harşena Dağı’nın altından geçerek kent trafiğini rahatlatacak olan tüneli yapan AmasyaBüyükşehir Belediye Başkanı Cafer Özdemir Amasya jeopolitik yapısı itibarıyla geçit vermeyen bir şehir. Ulaştırma hizmetlerinde zorluk yaşanıyor. Ferhat, Şirin aşkına dağları delerek suyu şehirle buluşturmuş. Biz de Amasya‘nın trafiğini rahatlatmak için dağları deliyoruz. Bu yüzden tünelin ismini de Ferhat koyduk” dedi.

Ferhat Lap / Sabah

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN