Evinizi satarken dikkat etmeniz gereken 5 nokta!

9 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
902 defa okundu.
Evinizi satarken dikkat etmeniz gereken 5 nokta!

Evinizi satmaya karar verdiniz. Peki ev satarken nelere dikkat etmelisiniz?

1) Doğru fiyatla satışa çıkarın

Evinizin fiyatını belirlerken profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var. Eğer yüksek ve yanlış fiyatla satışa çıkarsanız, yanlış alıcıları çekeceğiniz için satış gerçekleşmeyecek ve eviniz uzun süre piyasada kalacak. Geçen süre evinizin piyasanın altında bir fiyata satılmasına sebep olabilir. Evinizin fiyatını belirlemekiçin ya SPK lisanslı ekspertiz firmalarına ya da bölgedeki uzman gayrimenkul danışmanlarının emsallerle ilgili değerlendirme raporlarına itibar etmeniz sizin için faydalı olur.

2) Pazarlama planınızı belirleyin

Çok sayıda büyük inşaat firmasının olduğu sektörde, alıcıların gayrimenkulünüzünpazarda olduğundan haberdar olması gerekiyor. Televizyon, gazete gibi ortamlardan reklam verebilecek firmalarla yarış içerisinde olacağınız için bu konuda da bir profesyonelden yardım almanız gerekebilir.

3) Evinize talip olan alıcıları takip edin

Evinize talip olan alıcıları pazarlık payını kaybetmeden takip etmeniz gerekir. Alıcıları e-mail ve telefon yoluyla kontrollü bir şekilde takip edebilirsiniz.

4) Alıcıları analiz ederek evinizi gezdirin

Evinizi satarken tanımadığınız insanlara evi tanıtmak için onları içeri almanız gerekiyor. Bununla beraber tehlikeli durumlarla karşılaşmanız mümkün. Bir çok negatif durum yaşanırken en iyi ihtimalle pahada ağır yükte hafif eşyalarınız çalınabilir. Bu durumları göze alarak güvenliğiniz için çok dikkatli olmanız gerekiyor. Alıcıların iletişim ve adres bilgilerinin doğruluğu kontrol edilmeli ve alıcılar mümkün olduğunca analiz edilmelidir.

5) Dairenizi methederek satamazsınız

Alıcıyı satışa ikna etmek için doğru soruları sorarak doğru bir yol izlenmesi gerekir. Dairenizi methederek satamazsınız. Alıcının kafasındaki sorulara net ve doğru cevaplar vererek onu alıma yönlendirmeniz gerekir. Son zamanlarda artık konut alıcısı daha bilinçli. Bu yüzden alıcının soracağı her türlü soruya hazırlıklı olmak gerekir. (Kaynak: Yeniemlak.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN