Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

5 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
916 defa okundu.
Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörünün önde gelen isimleri, “Kesinlikle frene basmayacağız. İşler açılıyor. Üretime devam” mesajı verdi. Türkiye’nin kalkınması için hükümet tarafından yapılan her reformun inşaat sektörünü doğrudan etkilediğine dikkat çeken patronlar, uluslararası fuarlar ve bahar aylarındaki lansmanlarla birlikte hareketliliğin artacağı görüşünü dile getirdi, işte 2016’nın ikinci çeyreğine girerken gayrimenkulde marka projelere imza atan patronların görüş ve beklentileri…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan

Geçen yıl 566 milyon lira olarak gerçekleşen ciromuzu bu yıl artıracak girişimlerde bulunduk. Direksiyon başında hem temkinliyiz hem de cesaretli. Kesinlikle frene basmayacağız. İleriye gitmek zorundayız. Yabancılar Türkiye’nin geleceğine güveniyor. Bizler de yatırımlarımızla buna katkı sağlıyoruz. Hava durumunu iyi gözlemleyerek gemiyi kazasız belasız limana ulaştıracağız” dedi.

İnanlar inşaat, geçen Haramidere’de satışa sunduğu 42 katlı LOTUS projesinin 3 katını Katar Kraliyet ailesine sattı. Bölgede metrekare birim fiyatı 4 bin lira iken LOTUS’ta 8 bin lira taban olarak belirlendi. 149 konuttan oluşan projede ön satışlar özel müşterilere yapılıyor. 15 günde 45 konut sahiplerini buldu.

Aydınlı Grup İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilenVadistanbul’un İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, İstanbul odaklı büyüyen konut sektörünün artık milyar dolarlık projelerle gündemde olduğunu söyledi. “Biz projemizle 3 milyar dolara yakın bir cirodan söz ederken 2000’li yılların başında borç arayışında olan Türkiye’nin Başbakanı bile bu rakamları dile getiremiyordu. Şimdi ise bir kalemde milyonluk satışlar yapıyoruz. İşte büyümenin en güzel örneği burada. Şu ana kadar 5 adet ofis biriminin blok satışı söz konusu” dedi.

Ege Yapı Grubun Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy

Körfez ülkelerinden yatırımcıları sık sık ağırlayan şirketlerin başında gelen Ege Yapı Grubun Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, İstanbul’un girişlerinde yer alan iki gişe arasındaki tüm ilçelerde şantiyelerin kurulmasının ekonomide büyüme için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. İstanbul’un artık altından da değerli olma süreci yaşadığını belirten Aksoy, “Doğru lokasyonda, doğru marka ve ekiple konumlanan her proje kalkınmanın birer lokomotifi oluyor. seçtiğimiz lokasyonlarda zamanla oluşan ekonomik değer de ayrı bir önem taşıyor. Bunun güzel örneğini Batışehir’deyaşadık” dedi.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya

2016 yılına hızlı bir başlangıç yapan DKY İnşaat’ın patronu Ali Dumankaya Türkiye’nin ‘yenilik’ odaklı büyüme stratejisiyle global oyuncular arasında yer almaya başladığını söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu

Türkiye’nin tüm zorluklara rağmen yatırımcılar için fırsatlar ülkesi olduğuna dikkat çeken Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat alanındaki kanun ve yönetmeliklerin sektörün ihtiyaçlarına göre güncellenmesi durumun bir çok sorunun ortadan kalkacağını vurguladı. Türkiye’nin büyüme potansiyelinin daha ileri seviyede olabileceğine dikkat çeken Ağaoğlu, kentsel dönüşüm başta olmak üzere sektöre canlılık katacak tüm dinamiklerde söz sahibi olanların geminin su almaması için mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. (Kaynak: Yeni Akit / Mehmet Canıtatlı)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN