Gayrimenkulde Zeytinburnu 2. yükseliş dalgası!

22 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
938 defa okundu.
Gayrimenkulde Zeytinburnu 2. yükseliş dalgası!
EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, markalı konut projeleriyle kentsel dönüşüm yolunda hızla ilerleyen Zeytinburnu-Merter-E5 aksında dairelerin birim metrekare fiyatları 3.043-22.678 TL arasında değişiyor. Araştırma, sahil kısmında fiyatların 6.159-22.678 TL/m2, E-5 çevresinde yer alan projelerde ise fiyatların 5.859-11.969 TL/m2 arasında değiştiğini ortaya koyuyor.

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bir zamanlar tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan ve Merkezefendi ile Topkapı’yı da içine alan Zeytinburnu‘nda halen sanayi siteleri, atölye ve imalathanelerin yer aldığını, son dönemde ise bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olmasının planlandığını belirtiyor. Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu bölgede konutların orta ve orta-alt gelir grubuna hitap ettiğini, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin artığını ifade ediyor.

 

Cansel Turgut Yazıcı

 

Bölge kimlik değiştiriyor
Bölgenin,  kentsel dönüşümle yapılaşmaya giderek markalı konut projeleriyle yeni bir kimlik kazanır hale geldiğini kaydeden Yazıcı, kapanan fabrikaların arazilerinde artık ofis, konut ve alışveriş merkezlerinin yükseldiğini dile getiriyor. İstanbul’un ilk doğal kentsel dönüşüm merkezlerinden biri olan Zeytinburnu‘nda emlak piyasasının 2000’li yılların başında birdenbire hareketlendiğine dikkat çeken Yazıcı, Türkiye’nin en büyük parklarından biri olan yaklaşık 150 bin metrekarelik Çırpıcı Şehir Parkı ve Marmaray ulaşım hattı sayesinde, bölgede bulunan gayrimenkullerde değer artışları yaşandığını belirtiyor.

Henüz tüm etapları tamamlanmamış olan dev parkın yapımı tamamlandığında 500 bin metrekareyle İstanbul’un en büyük parkı haline geleceğini söyleyen Yazıcı, 2016’da tamamlanması planlanan Avrasya tüp geçidinin de bölgedeki konut fiyatlarını harekete geçiren bir diğer indikatör olduğu kaydediyor. Yazıcı, söz konusu proje tamamlandığında konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası olacağını ileri sürüyor.

Farklı gelir gruplarına uygun fiyatlar

Zeytinburnu-Merter-E5 aksı bölgelerindeki konut projelerinde genel olarak 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yer aldığını ifade eden Yazıcı, dairelerin birim metrekare fiyatlarının 3.043-22.678 TL/m2 gibi çok geniş bir aralıkta değiştiğini belirtiyor. Bölgede yeni nesil projeler olarak adlandırılabilecek sahil kesiminde bulunan projeler ile E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları olduğunu söyleyen Yazıcı, sahil kısmında fiyatların 6.159-22.678 TL/m2, E-5 çevresinde yer alan projelerde ise fiyatların 5.859-11.969 TL/m2 arasında değiştiğini kaydediyor.

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot bölgelerden bir olan Zeytinburnu‘nda dönüşümün hızla devam ettiğini ifade eden Yazıcı, Zeytinburnu Belediyesi’nin almış olduğu son karara göre Sahil Yolu hattına yakın Sümer Mahallesi’nde yaklaşık 1.250 konut ve işyerinin daha yıkılarak yerinde dönüştürüleceğini belirtiyor. Sahil Yolu hattında bulunan projelerin daha çok 3+1 ve 5+1 olmak üzere değişiklik gösterdiğini söyleyen Yazıcı, bu bölgede yatırımcıların daha çok ikamet amacıyla konut satın aldıklarını da sözlerine ekliyor

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN