‘2016’da konuta yapılan yatırım artacak!’

17 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1832 defa okundu.
‘2016’da konuta yapılan yatırım artacak!’
Seçim sonrası duyurulan yeni uygulamalar sonucu 2016 yılında konuta olan talebin artacağına ve konutun önemli bir yatırım aracı olarak öne çıkacağına değinen AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç “2016 yılında yapı malzemesi üreticilerine çok önemli görevler düşüyor,” dedi.

Hükümetin ilk kez konut sahibi olacaklara vereceği duyurulan teşvikle birlikte, özellikle bankacılık sektöründe hareketlenmenin yaşanması beklenirken, gayrimenkul sektörü, inşaat sektörü ve yapı malzemesi üreticilerinin de bu hareketlenmeden yararlanacağını öngören Sırrı Güvenç; “2016 yılında inşaat sektöründe yüzde 3 büyüme bekleniyor ancak hükümetin yeni uygulamasıyla bu oranın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Gazbeton üretiminde öncü ve sektöre yenilikler getiren bir firma olarak, inşaat sektörünü bekleyen bu gelişmeye hazırlık yapıyor, üretimimizden, pazar hakimiyetimize kadar tüm alanlarda yeni yapılanmalara gidiyoruz,” dedi.

 

Ülke genelinde, seçim sonrasına hakim olan siyasi istikrarın ekonomiye olumlu yansımasını beklediklerini ifade eden Güvenç; “Konutlarda yangın güvenliğine önemli katkı sağlayan, temel ve betonarme maliyetlerinde maliyet avantajı getiren, her yıl 100 binden fazla konuta yapı malzemesi tedarik eden bir firmayız. Ülkemizin her bölgesinden henüz konut sahibi olamamış vatandaşların kira yükünden kurtularak konut sahibi olmasını ve bu konutlarda nitelikli yapı malzemeleri kullanılmasını önemsiyoruz. Özellikle projelerin hızla tamamlanmasını sağlayacak, güvenilir ve nitelikli yapı malzemeleri ile vatandaşın konutuna bir an evvel kavuşmasını sağlamalıyız,” dedi.

 

2015 yılında 1,29 milyon adet olarak gerçekleşen konut satışlarının, 2016’da artarak devam edeceğini beklediklerini belirten Güvenç; Konut her zaman en iyi yatırımdır ancak 2016’da çok daha iyi bir yatırım olacak. Sadece konut edindirme kredisi ile değil, 2016’ının ikinci yarısında düşmesi beklenen konut kredisi faiz oranları ve kentsel dönüşüm projelerinin de bunda etkisi olacak,” diye ekledi.

 

AKG Gazbeton’un, sektöründeki lider üretici firma olmasıyla, 2016 yılında 125 binden fazla konuta malzeme tedarik etmesi hedefleniyor. Türkiye’de İzmir, Kırıkkale ve Çorlu İşletmeleriyle 1,5 milyon metreküpten fazla gazbeton tedariki sağlayan AKG Gazbeton ürünleri, konutprojeleri dışında stadyum, spor kompleksi, okul, AVM, hastane, turizm tesisi, sosyal tesisler ve kamu binalarında da tercih ediliyor.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN