5 yıldızlı Novotel İstanbul Bosphorus hizmete açıldı

16 Şubat 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
968 defa okundu.
5 yıldızlı Novotel İstanbul Bosphorus  hizmete açıldı

Akfen GYO tarafından İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Karaköy’de beş yıldızlı olarak yatırımı yapılan 200 odalı Novotel İstanbul Bosphorus (Karaköy) hizmete açıldı. Böylece şirketin yurtiçi ve yurtdışında faaliyete geçen otel sayısı 19’a yükseldi.

Ekonomik şehir otelciliği alanında Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yatırımlarını hizmete açmaya devam ediyor. Akfen GYO, İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Karaköy’ün merkezinde beş yıldızlı olarak yatırımını gerçekleştirdiği 200 odalı Novotel İstanbul Bosphorus’u (Karaköy) 16 Şubat tarihi itibariyle hizmete açtı.

Accor Grubu tarafından işletilecek

Tarihi yarımada manzarasının yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler ile gün boyu canlılığını koruyan bir bölgede hizmete açılan Novotel İstanbul Bosphorus, şirketin stratejik ortağı ve Avrupa’nın lider otel işletmecisi Accor Grubu tarafından işletilecek.

Novotel İstanbul Bosphorus’un hizmete açılmasının ardından açıklamalarda bulunan Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, Novotel İstanbul Bosphorus gibi son derece önemli bir yatırımı sektöre kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Otelimiz, Türk ve dünya mutfağının en lezzetli örneklerini sunan restaurantı ve misafirlerinin konforu için sunulan tüm özellikleri ile turizm sektörü açısından bölgenin cazibe merkezi olan Rıhtım Caddesi üzerinde bulunuyor. Tarihi Yarımada’ya, Galata Kulesi’ne ve Boğaz’a yürüme mesafesinde olan bu son derece modern tesis için, yaklaşık 120 milyon TL tutarında yatırım yaptık” dedi.

Yıl içinde otel sayısı 20; oda sayısı 3 bin 628 olacak

Güçsav, sözlerine şöyle devam etti: “Sahip olduğumuz iş modeli ve Accor Grubu ile yaptığımız stratejik iş birliği kapsamında 10 yıl gibi bir sürede Türkiye, Rusya ve KKTC’de 19’u operasyonel, 1’i inşaat aşamasında olan toplam 20 otelden oluşan bir portföye ulaştık. Büyüme hedeflerimiz kapsamında İstanbul’da hayata geçirdiğimiz bir diğer önemli projemiz 200 odalı İbis Otel Tuzla’nın da inşaatı devam ediyor. Bu yatırımımızı da yılın ikinci çeyreğinde hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece, yıl içinde portföyümüzdeki otellerin tümü operasyona geçmiş olacak ve faal otel sayımız 20’ye, oda sayımız ise 3.628’e ulaşacak “dedi.

Rakamlarla Novotel İstanbul Bosphorus,

Oda Sayısı: 21’i suit toplam 200 odalı

Toplantı Odası: 5 adet çok amaçlı toplantı salonu

Yatırım Tutarı: 120 milyon TL

İşletmeci: Accor Grubu

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN