Zorlu İsrail’de güçleniyor!

6 Ocak 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
987 defa okundu.
Zorlu İsrail’de güçleniyor!

Zorlu Enerji Grubu’nun yüzde 42,15 oranında ortak olduğu, 120 MW elektrik ve 70 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip Ramat Negev Kojenerasyon Santrali 31 Aralık’ta devreye alındı. Dorad Doğal Gaz Çevrim ve Ashdod Kojenerasyon santrallerinden sonra hayata geçen üçüncü santral olan Ramat Negev ile birlikte Zorlu Enerji Grubu’nun İsrail’de ortağı olduğu enerji yatırımlarının toplam kurulu gücü 1.015 MW’a ulaştı.

Zorlu Enerji Grubu, İsrail’deki üçüncü enerji santrali olan Ramat Negev Kojenerasyon Santrali’ni 31 Aralık tarihi itibariyle devreye aldı. Zorlu Enerji Grubu’nun yüzde 42,15 oranında ortak olduğu Ezotech Electric Limited Şirketi tarafından inşa edilen ikinci santral olan Ramat Negev Kojenerasyon Santrali, 120 MW elektrik ve 70 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip. Zorlu Enerji Grubu’nun aynı ortaklıkta 110 milyon dolarlık yatırımla kurduğu 55MW kurulu güçteki Ashdod Kojenerasyon Doğal Gaz Santrali de 20 Aralık 2015 tarihinde devreye alınmıştı.

İsrail’in Neot Hovav şehrinde kurulan Ramat Negev Kojenerasyon Santrali’nin 230 milyon dolarlık yatırımla hayata geçtiğini açıklayan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, “İsrail’deki üçüncü santralimiz olan Ramat Negev Kojenerasyon Santrali ile birlikte ülkede yatırımcısı olduğumuz santrallerin toplam gücü 1.015MW’a ulaştı. Böylelikle İsrail’in enerji ihtiyacının yüzde 7’sini 25 yıl boyunca karşılayabilir hale geldik. Enerji sektöründe bölgedeki ağırlığımızın artırılması için yeterli teknolojik altyapıya, insan gücüne ve deneyime sahibiz” diye konuştu.

Zorlu Enerji Grubu, aynı zamanda İsrail’in özel sektör yatırımlarıyla kurulan en büyük santral olan ve Mayıs 2014’te devreye alınan 840 MW kurulu güçteki Dorad Doğal Gaz Santrali’nin yüzde 25 oranında ortağı konumunda.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN