Gaziantep’te 50 bin konutluk yeni şehir!

9 Aralık 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1132 defa okundu.
Gaziantep’te 50 bin konutluk yeni şehir!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, ENSİAD ve ‘Mimar Sinan Mühendisler Birliği’nin organize ettiği ‘Sektör Buluşmaları’nın konuğu oldu. Önemli açıklamalar da bulundu ve Antep’te kurulacak 50 bin konutluk ‘Antep Kuzey Şehri’nden bahsetti.

İşte TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın konuşmasından bazı notlar;

“Nevşehir kalesi etrafını kazdık. 90 trilyon para harcadık. Altından arkeolojik yapılar çıktı. Orasını turizm alanı olarak düzenleyeceğiz. Bina yapmayacağız.

 

Çankırı Kentsel Dönüşüm Projemizi ihale ettik. Çok özel bir proje. Bir Anadolu mahallesi şeklinde yapılacak.Buna benzer bir çok projemiz var. Antep’te, Bursa’da yapıyoruz.

 

Antep’te 50 bin konutluk yeni bir şehir kuracağız. Bunların bir kısmı sosyal konut. Özel sektöre de yer açıyoruz. Hazine’den 8,5 milyon metrekare arazi aldık. Çok çalışıyoruz. Başarabilirsek başka ülkelere de örnek olacak dev bir proje bu. Adı da Antep Kuzey Şehir olacak”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, inşaat sektörünü de değerlendirdi; 

“TÜİK verilerine göre 2050 yılında nüfusun 93 milyona ulaşması bekleniyor. 2023 yılına kadar 45 ilin nüfusunda artış yaşanacak. Türkiye’de ortalama hane halkı büyüklüğü 3.9 kişi.

Gelişmiş ülkelere göre Türkiye’de konut sahipliği düşüktür. 2006 yılında konut sahipliği oranı %60,9, 2013 yılında bu oran yine %61’dir,

 

Türkiye’de 4 milyona yakın hane kiracıdır. Bunların 1 milyonu en düşük gelire sahip insanlardandır. Bizim en büyük isteğimiz ve heyecanımız bu 1 milyonluk kesimi konut sahibi yapmaktır.

Orta gelirde de bir buçuk milyonluk bir kesim var. Onlar da bizim hedef kitlemizdir.

 

Biz vergiden bir pay almıyoruz. Kendi kaynağımızı kendimiz üretiyoruz. Aldığımız arazileri değerlendirerek onlardan gelir elde ediyoruz.

9 yılda ekonomi 4,9 büyürken, İnşaat Sektörü onun bir puan üzerinde 5.9 büyüdü.

Haber: Figen Şayak

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN