Konutun Gücü Adına!

26 Kasım 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1031 defa okundu.
Konutun Gücü Adına!

6. Konut Konferansı AKG Gazbeton sponsorluğunda yapıldı….

“Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi” Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Konut Konferansı’nda konutun dünü, bugünü ve yarını, küresel ve yerel ölçekte dünyaca ünlü konuşmacılar, uzmanlar, sektör temsilcileri ile çağdaş tasarımcılar tarafından ele alındı. AKG Gazbeton sponsorluğunda düzenlenen konferansta, Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç de “Sayende Kendimi Hafiflemiş Hissediyorum” başlıklı konuşması ile yer aldı.

Yapı Endüstri merkezi tarafından düzenlenen Konut Konferansı, Türkiye’de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 6. kez gerçekleşen Konut Konferansı, 24 Kasım 2015 Salı günü Yapı Endüstri Merkezi’nde düzenlendi. Sektörün gelenekselleşen buluşmasında, inşaat sektörünün yapı taşı olan “konut” meselesi farklı coğrafya ve perspektifler çerçevesinde konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton’un da aralarında olduğu sponsorların desteğiyle bir araya getirildiği konferansta, konutun sektördeki gücünü; mimarlık, tasarım, malzeme, finans, geliştirme, mühendislik, içmimarlık, planlama ve akademi disiplinlerinden yetkili uzman isimler kendi perspektiflerinden sundu.

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç de “Sayende Kendimi Hafiflemiş Hissediyorum” başlıklı konuşmasında modern çağın yapı malzemesi gazbeton kullanımının önemine değinerek paydaşlarının yükünü nasıl hafiflettiklerini anlattı: “Şantiyede, projede, uygulamada, tasarımda, yaşamınızda… siz nerede iseniz biz sizin yükünüzü hafifletiyoruz. İnşaata başlamadan önce, binaya binen yükleri, kullanılacak donatıyı, demir-çelik vb. tüm malzemeleri hesapladığımızda, eğer AKG Gazbeton ürünlerini tercih ettiyseniz, “temel maliyetlerinde” % 22’ye varan maliyet avantajı sağlıyoruz. Ürünlerimizi tercih edenler, betonarme maliyetlerinde de % 8 maliyet avantajı sağlıyorlar. Bina bittiğinde de bizim ürünlerimizi tercih edenler, bir yılda, ısıtma ve soğutma için harcadıkları paradan da önemli oranda tasarruf ediyorlar. Maliyetin yanı sıra en önemli konu ise “Deprem”. Deprem Güvenliğini sağlama noktasında, çok katlı binalarda gazbetonun en hafif ve en güvenli yapı malzemesi olduğu, standartlarla ve yapılan araştırmalarla yapı sektörü tarafından biliniyor. Aynı bakış açısıyla, yenilenmekte olan yeni nesil deprem yönetmeliğinde, “gazbeton yığma yapılar” da artık yerini almaya hazır. Özellikle kamu binalarında, deprem kuşağında olan ülkemizde ve belli bölgelerimizde, devlet tarafından kabul gören, yönetmeliğe giren, yapı malzemesi olmak gazbetonun ülkemizde ne denli kabul gördüğünün bir ispatıdır. Deprem nedeniyle benzer acıları tekrar yaşamamak için özellikle ‘kentsel dönüşüm projeleri’ni de fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde deprem açısından riskli olarak değerlendirilen 6.5 milyon konutun dönüşümü gerçekleşecek. Yalıtımlı, hafif, sağlam, yangın emniyetli, deprem güvenliğinin ön planda olduğu yapıların tasarlandığı projeler geliştirilmeli.”

AKG Gazbeton

Blok ve donatılı ürün grupları, Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor ve tamamlayıcı ürünleriyle AKG Gazbeton İşletmeleri, Türkiye’deki yaygın satış ve dağıtım ağının yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere yirmiden fazla ülkeye ihracat yapıyor. Yapı malzemesi sektöründe ilk CE işaretini 2005 yılında alan AKG, 2015 yılında da, Minepor Isı Yalıtım plağı ile Avrupa Teknik Değerlendirme Kurumu’nun ülkemizde görevlendirdiği kuruluş olan İTB tarafından verilen ilk ETA belgesinin sahibi oldu. Yenilikçi ARGE anlayışı ile sektörün ilkleri arasında yer alan AKG, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği,, ISO 9001 Kalite ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri’ni uyguluyor. Çevreye, çalışana ve insana verdiği saygıyla yapı malzemesi sektörünün lider kurumu olan AKG Gazbeton,1.632.000 metreküp üretim kapasitesiyle, başta Ege Bölgesi olmak üzere, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN