Konyalılar, Konya İnşaat Fuarı İçin İzmir’de Toplandı!

8 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2029 defa okundu.
Konyalılar, Konya İnşaat Fuarı İçin İzmir’de Toplandı!

İzmirli Konyalılar ‘’ Konyalılar Hep Birlikte Elele Daha Güçlü ‘’ sloganıyla bir araya geldi.

TÜYAP – TİMFED işbirliğinde 26 – 29 Mayıs tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek olan 13. Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı için İzmir de yaşayan Konyalılar Alfemo Mobilya’nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

İzmir’de yaşayan Konyalıları bir çatı altında toplayan KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan’ın başkanlığında gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, Konyalı 90 işadamı ve sanayici Konya’ya daha fazla katkı sağlamak adına neler yapılabileceğini görüştüler.

Konyalıların her ilde dernekler kurduklarını ve 2005 yılında da Türkiye’deki bütün Konyalı Dernekleri aynı çatı altında toplayarak KONFED’i oluşturduklarını belirten Mehmet Aydoğan; Konya’nın Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip tarım ve sanayi kenti olması sebebiyle, daha fazla gelişim için Konya dışında yaşayan Konyalıların da Konya’ya destek vermesi gerektiği ifade etti.

İzmir nüfusunun beşte birinin Konya kökenli ve İzmir’deki gayrimenkullerin %51’nin Konyalılara ait olduğunu bu sebeple birikimlerini Konya’ya daha fazla aktarmak adına bir araya geldiklerini söyleyen KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan ‘’Dostlukların kadim olmasını istiyorsak, alışverişle ticaretle taçlandırmamız gerekiyor ‘’ dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, İzmir’de doğup büyümelerine rağmen köklerini hiçbir zaman unutmadıklarını, Konya için ellerinden ne geliyorsa, ne istenirse yapmaya hazır olduklarını belirterek, grup bünyesinde 1.100 kişiye istihdam sağladıklarını, tesislerinin Avrupa’nın en büyük ve en teknolojik tesisi olduğunu ifade etti.

KONTİMDER’in Başkanı Osman Başaran Konya’nın Türk ekonomisindeki yerine dair sayısal bilgilendirmeler de bulunarak,  13. Konya İnşaat Fuarı’na destek olunmasının önemini vurguladı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Konya’da Türkiye’nin en büyük tarım fuarını gerçekleştirdiklerini ve fuarın Konya’ya çok büyük katkılar sağladığını vurguladı. Mayıs ayında Konya’da gerçekleşecek olan 13. İnşaat Fuarı’na katkı sağlanması için İzmir’de bulunduklarını ve hep birlikte daha iyi işler yapabileceklerine olan inancını belirtti. Konya’nın bu yıl İslam Dünyası Turizm Şehri ilan edildiğini ve 53 İslam ülkesinden Büyükşehir Belediye Başkanlarını ağırlayacaklarını ifade etti.

Toplantının sonunda KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, TİMFED Başkanı Kemal Çelik’e, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Erkuş’a ve Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu’na Konya’ya katkılarından dolayı plaket ve Konyalı ressam Selim Bülbül’ün Beyşehir Gölünü tasvir eden yağlı boya tablolarını taktim etti.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN