Kiracı otururken ev satılırsa ne olur?

8 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
908 defa okundu.
Kiracı otururken ev satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.

Bu sözleşmeyi imzalayan mal sahipleri her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Evi satmak istese bile tahliye eski malik tarafından yapılamıyor. Peki,kiracılı ev satılırsa ne olur?

Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse kiracının evi göstermesi gerekiyor. Ancak bu ziyaretin uygun gün ve saatlerde yapılması gerekiyor.

Borçlar Kanunu gereğince; kiralanan taşınmazı sonradan edinen kişi gereksinimi olması halinde kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.

Yeni malik onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.

Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabiliyor. (Kaynak: Emlakkulisi.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN