Yeni projeler hız kazandı!

6 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
982 defa okundu.
Yeni projeler hız kazandı!

Bahar aylarıyla birlikte markalı konut projelerinin tanıtımları hız kazandı. Her geçen gün yeni bir proje tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Markalı konut projelerinde İstanbul başı çekse de diğer büyükşehirlerde de yeni projeler hayata geçiriliyor. Peki bu yıl kaç proje hayata geçirilecek, hangi illerde markalı konut projesi geliştirilecek? 

Kaç konut yapılacak?

Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılara rağmen konut sektörü başarılı bir performans sergileyerek konut satışlarında rekora imza atıyor. Bu yılın ilk ayında bir azalma olsa da şubat ayı ile birlikte satışlar artıyor. Satışların yanı sıra yeni proje tanıtımlarında da artış yaşanıyor. Konut üreticilerinin yeni projelerinin tanıtım çalışmalarına nisan ayı ile birlikte hız verdiği görülüyor. Markalı konut projeleri özellikle tasarımı, kalitesi, sunduğu imkanlar ve sahip oldukları sosyal donatılar ile öne çıkıyor. Bu projelere talep de her geçen gün artıyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre baharla birlikte tanıtımı yapılan ve yapılması planlanan 84 konut projesi bulunuyor. Bu projeler İstanbul başta olmak üzereAnkara, İzmir, Bursa ve Konya gibi şehirlerde hayata geçiriliyor. Bu 84 konut projesiyle toplam 50 bin 233 yeni konutun inşa edilmesi hedefleniyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde hayata geçirilecek 70 projede 43 bin 311 konut; Anadolu’da ise 14 projede 6 bin 922 konut yapılması planlanıyor. 

Konut üreticileri de ötelenen kimi yatırımların bu yıl hayata geçirilmesiyle proje tanıtımlarının hız kazandığına dikkat çekiyor ve bu yılın geçen yıla oranla daha iyi geçeğine işaret ediyor. 

Peki konut fiyatlarında neler yaşanacak, yükseliş trendi devam edecek mi? Sektör temsilcileri bu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede konut talebi devam ettiği sürece fiyatların artmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. 

Nasıl bir yıl olacak?

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 289 bin konut satılırken, en fazla emlak alınan kent İstanbuloldu. Geçen yılı büyümeyle kapatan gayrimenkul sektöründe bu yıl 1.5 milyon satış adedine ulaşılması bekleniyor. Sektör temsilcileri de bu yönde açıklamalarda bulunarak, bu yılın geçen yıla oranla daha iyi bir yıl olacağını belirtiyor. Gayrimenkul sektöründe büyümenin devam edeceğini kaydeden sektör temsilcileri, bu yıl yabancıya satışın da artarak devam edeceğini, 5 milyar dolar civarında olan yabancılara yönelik konut satışlarının iki katına çıkarak 10 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini ifade ediyor. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN