Sancaktepe gayrimenkul piyasasında neler yaşanıyor?

1 Nisan 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
900 defa okundu.
Sancaktepe gayrimenkul piyasasında neler yaşanıyor?

İstanbul’da yapımı devam eden mega projeler bazı bölgelerin yıldızını parlatıyor. Sancaktepe de 3. Köprü projesinden nasibini alıyor ve gayrimenkul piyasasıhareketleniyor. Bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekiyor.

Bölgede yaşanan gelişmeler araştırmalarla da ortaya konuyor. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB’un, metro ve 3. köprü ile gündeme gelen Sancaktepe’yimercek altına aldığı araştırmasına göre, 2016 yılında tamamlanması planlanan Üsküdar-Sancaktepe Metrosu ile Marmaray, Anadolu Geçit Projesi, Metrobüs bağlantılarının sağlanacak olması Sancaktepe’de gayrimenkul fiyatlarında hareketliliğe neden oluyor. Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nun yapımıyla bölgede markalı ve markasız konut projelerinin artması ve gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir artışa yol açması bekleniyor.

TDUB’un Sancaktepe bölgesindeki gelişmeleri analiz ettiği araştırmasına göre 3. Köprü’nün ağustos ayında açılacak olması da bölgede sadece konut ve işyeri değil, AVM talebini de artıracak ve bu talep artışı fiyatlara yansıyacak.

Bölgede markalı konutların metrekare satış fiyatları 4.500-5.500 TL, markasız konutların metrekare fiyatı ise 2.500-3.500 TL aralığında seyrediyor. Bölgede yer alan projelere bakıldığında genellikle markalı ve site tarzı inşa edilmiş daireler daha çok talep görüyor.

Araştırmada ofis sektörüne ilişkin veriler de yer alıyor. Buna göre Atatürk Caddesi’nde ana cadde üzerinde, özellikle Belediye çevresinde yer alan A sınıfı ofislerde doluluk oranı 90 düzeyinde. Ara sokaklarda yer alan ofislerdeki doluluk oranı ise yüzde 85 oranında. Ana caddede yer alan A sınıfı ofislerin metrekare satış değerleri 4.500-5.000-TL, ara sokaklarda yer alan ofislerin metrekare satış değerleri ise 3.000-4.000-TL bandında seyrediyor.

Araştırmaya göre bölgede Atatürk Caddesi’nde bir AVM bulunuyor ve doluluk oranı yüzde 90. Metrekare satış değerleri ise 8.000-10.000 TL arasında değişiyor. Diğer yandan, yakın çevrede Ümraniye ilçe sınırına ve Sultanbeyli’ye yakın iki AVM yer alıyor. Yakınlık nedeniyle söz konusu AVM’ler özellikle markalı konutları satın alan orta-üst kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN