Uygun ev kredisi nasıl alınır?

29 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
895 defa okundu.
Uygun ev kredisi nasıl alınır?

En uygun kredi aslında kişinin gelirine göre aylık taksitleri zorlamadan ödeyebileceği kredi olarak tanımlanır. Kredi almak için tüketicinin düzenli bir gelire sahip olması şarttır.

Tüketici gelirine bakarak çok zorlanmadan aylık ne kadar konut kredisi taksiti ödeyebileceğine karar vermelidir.

Konut kredilerinde vade 30 yıla kadar uzar. Genelde tüketici, aylık taksitlerinin düşük olacağı düşüncesiyle mümkün olan en uzun vadeyi seçmek ister. Ancak vade uzadıkça aylık taksitlerde tahmin edildiği ölçüde büyük bir değişiklik olmaz. Diğer taraftan ödenecek faiz katlanarak artar. Vade seçiminde, aylık ödenebilecek kredi taksitine göre minimum vadeyi tercih etmek en doğru seçim olacaktır.

Aylık ödenebilecek tutar ve vadeye karar verildikten sonra farklı bankaların kredi alternatifleri karşılaştırılmalıdır. Bankaların farklı vade ve faiz oranlarında kredi alternatifleri mevcuttur.

Kredi seçiminde tüketiciyi en çok yanıltan durumlardan biri de en düşük faizli kredinin en uygun kredi seçeneği olduğuna dair inançtır. Tam bu noktada bankaların aldığı masrafların da hesaba katılması gerekir. Konut kredisi masrafları hesaba katıldığında, tüketici cebinden çıkacak miktarı net olarak görebilir ve faiz oranı 1.30 olan bir krediye göre daha uygun olabilir. Bankalar tüketiciden; ekspertiz ücreti, dosya masrafı, sigorta masrafları ( hayat sigortası, konut sigortası, deprem sigortası), istihbarat ücreti, avukatlık ücreti adı altında masraflar talep ederler ve bu masraflar bankadan bankaya değişkenlik gösterir. (Kaynak: İnternethaber.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN