Kiracı hangi masraflardan sorumludur?

29 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
875 defa okundu.
Kiracı hangi masraflardan sorumludur?

Kiraladığınız evde otururken bazı masraflardan da sorumlu olursunuz. Peki, kiracılar hangi harcamaları kiradan düşebilir, hangilerini düşemez?

Kiracının evde kendi zevkine ve beğenisine göre yaptığı değişiklikler, yani zaruri olmayan değişikliklerden ev sahibi sorumlu değildir. Kiracı evde bu tip değişiklik yapmak istiyorsa, ev sahibinin izniyle, masrafları kendi karşılayarak gerçekleştirebilir.

Örneğin, kiracı bir odanın duvar rengini değiştirmek istiyorsa, ev sahibinin onayını aldıktan sonra, bunu masraflarını kendi karşılayarak yaptırabilir.

Peki, kiracı oturduğu konuttaki hangi masrafları karşılamak zorundadır?

Kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlüdür. Bunlar arasında apartman görevlisine yapılan harcamalar, apartmanın ortak su ve elektrik giderleri, asansör bakımı ve onarımı giderleri, temizlik giderleri, bahçe bakımı giderleridir.

Ev sahipleri, kiralanan konuta ait demirbaşların sağlıklı işlemesi için yapılan harcamalardan sorumludur. Yapıda yapılan kalıcı işler ve bunların ücretleri daire sahibine ait olur.

Örneğin, evde yıpranan kombinin bakımının yapılması, parça değişimi için yapılan masraflar ev sahibinin ödemesi gereken kalemlerdir. (Kaynak: 3dkonut.com)

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN