Miami’ye akın var!

16 Şubat 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2121 defa okundu.
Miami’ye akın var!

Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams, Türklerin özellikle Amerika’ya olan ilgisini değerlendirdi. Yılın her dönemi ılıman iklimiyle tercih sebebi olan Florida başta olmak üzere Türkler son iki yılda yatırımları için New York ve Kaliforniya’yı tercih ediyor. Atlas Okyanusu kıyısındaki şehirler, özellikle Miami son yıllarda yerli yabancı yatırımcıların göz bebeği konumunda. ABD’de yatırım yapmak için oturma ve çalışma izni zorunluluğunun olmaması ve bankaların sağladığı düşük faizli kredi imkanları Türklerin ABD’ye olan yatırımlarını arttırıyor.

133 binden fazla gayrimenkul danışmanı ile dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, Türklerin ABD’ye olan yatırımlarını değerlendirdi. Birçok dünya yatırımcısının güvenli yatırım yeri olarak New York’u seçtiğini belirten Keller Williams New York City’nin Türk asıllı başarılı danışmanlarından Aylin Coleri; “Son beş yılda Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehri New York’a yapılan emlak yatırımları giderek artıyor. Wealth Report’un yaptığı değerlendirmeye göre New York 2050’lerde bile yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek. Son iki yıldır yeni projelerin geliştirilmesiyle yatırımcı ülkelerin Miami başta olmak üzere Florida’ya ilgisi oldukça yüksek. Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği’nin (NAR) ve Wall St. Journal’ın açıkladığı son rapora göre ABD’deki yabancı yatırımları yüzde 35 arttı. Çin’den gelen yatırımcı sayısının azımsanamayacak kadar fazla olduğu ülkede, Çinli alıcıların Amerika’daki emlak pazarına yatırım miktarı 28.6 milyar doları buluyor. Çinli yatırımcıları 11.2 milyar dolar ile Kanada takip ediyor, bölgedeki üçüncü büyük yatırımcı ise Meksikalılar.” dedi.

Miami’ye Türk akını

New York’un yanı sıra Miami gayrimenkul piyasasına hakim olan Coleri; “Miami’de yükselen yeni projeler diğer eyaletlere oranla en az yarı fiyatına satışa sunuluyor. Yaklaşık 100 bin Türk’ün yaşadığı şehirde lokasyona göre değişiklik göstermekle birlikte 100 metrekarelik bir evi 400 bin dolara bulmak mümkün.” dedi.

Çocuk yetiştirmek isteyen Kaliforniya’ya taşınıyor

Akdeniz iklimine uygun hava koşullarıyla Türklerin ilgisi çeken bir diğer eyaletin ise Kaliforniya olduğunu belirten Aylin Coleri; “Kaliforniya’da fiyatların diğer eyaletlere göre daha uygun olması Türklerin son yıllarda buraya olan ilgisini de arttırıyor. Özellikle çocuklarını güvenle yetiştirmek isteyen aileler, Kaliforniya gayrimenkul piyasasını takip ediyor. Kaliforniya’nın iç kesimlerinde şehre yaklaşık bir saat uzaklıktaki yerlerde 350 bin dolardan başlayan fiyatlara ev bulmak mümkün. Bu durum haliyle Kaliforniya’yı daha cazip hale getiriyor.” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN