Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

2 Şubat 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2110 defa okundu.
Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Kapalıçarşı Yenileme ve Avan Projesi’nde yürütülen çalışmalar dünya basını ile paylaşıldı. 554 yıllık Kapalıçarşı’nın içindeki Havuzlu Restoran’da basın mensuplarını ağırlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

DÖNÜM NOKTAMIZ

Kapalıçarşı’daki çalışmanın dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Demir, “İşin mutfak kısmı bitti. Projeler yapıldı, Anıtlar Kurulu onayladı. 554 yıllık Kapalıçarşı’nın ilk kez yönetim kurulu oldu. Artık somut müdahaleler olacak. Burası 91 milyondan fazla ziyaretçi ile dünyanın en fazla ziyaretçi alan yeri” dedi.

Tarihi değerlerin korunarak geleceğe taşınması gerektiğini vurgulayan Başkan Demir şunları söyledi: Kapalıçarşı’nız varsa çok dikkatli olmalısınız. Bu eserler insanlığın ortak mirası. Müdahale ederken evrensel değerleri uygulamalısınız. Biz de bütün aşamaları Venedik Tüzüğü’ne uygun gerçekleştirdik. Bundan sonra da o tüzüğe uygun çalışacağız. Hem fonksiyonlandırılması, tarihi değerinin ön plana çıkarılması aynı zamanda bir dönemi temsil ediyor olmasının ön plana çıkarılması bu tüzükte mevcut.

Akşam

Haber Yeni Şafak Gazetesi’nde şöyle yer aldı;

Fatih Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Kapalıçarşı restorasyon projesi Mart ayında başlayacak. Yüzde 98’inin özel mülkiyet olduğu Kapalıçarşı’da dükkan sahiplerinin verdiği tahribatlar onarılarak bina güçlendirilecek. Çalışmaların başlayacak olmasıyla akla ilk gelen ‘Kapalıçarşı kapanacak mı?’ sorusuna Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Restorasyon sürecinde dükkanlar kapanmayacak, ticaret etkilenmeyecek” diye cevap verdi.

10 YIL SÜRECEK

Kapalıçarşı’nın 554 yıllık restorasyon sorununun seçilmiş bir yönetim kurulunun olmamasına bağlayan Demir, 17 Ocak’ta yönetim kurulunun belirlenmesiyle önemli bir sorunun çözüldüğünü belirtti. Demir, “Mart ayının sonuna doğru başlayacak restorasyon sürecinde öncelikle alt yapı sorunu çözülecek. Giderlerin yanı sıra tüm kablolar, klimaların motorları da yerin altına alınacak. Daha sonra çatının onarımına başlanacak.’ dedi. Restorasyon sürecinde 7/24 vardiya usulüyle yürütülecek çalışmaların ortalama 10 yıl kadar süreceği belirtildi.

KONUT YOĞUNLUĞUNA KARŞIYIM

Kentsel dönüşüm yapılan bölgelerde konut yoğunluğunun artırılmasına karşı olduğunu söyleyen Demir, “Kentsel yenilemeyi ilk yapan belediyeyiz. Sulukule’de kentsel yenileme çalışmaları tamamlandı. Kentsel dönüşüm veya kentsel yenilemede konut yoğunluğunun artırılmasına karşıyım. Bundan dolayı biz 20 binanın bulunduğu bölgede 30 konut inşa etmiyoruz” şeklinde konuştu.

EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

Andy-Ar’ın Yerel Yönetimler Performans Araştırmasında Avrupa Yakası’nın en başarılı Belediye Başkanı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir oldu. Başarının temelinde uyumlu ekip ruhunun yer aldığını vurgulayan Demir, “Uzun yıllar birbirini tanıyan ve derdi Fatih olan ekiple çalışıyoruz. Hizmet anlayışımızın temelinde değerli halkımıza değer katacak projeler üretmektir. Başarının sırrı ise çalışkanlık, halka yakınlık ve dürüstlüktür” dedi.

RADYONUN OSCARLARI BELİRLENİYOR

Radyocuların önemli misyon üstlendiklerine dikkat çeken Demir, “Radyocular sınırlı imkanlarıyla olağanüstü islere imza atıyorlar ama hak ettikleri değeri görmüyorlar. Sihirli Mikrofon da hem onları dinleyenlerinin desteğiyle ödüllendirmeyi hem de kendi aralarındaki yakınlaşmayı artırmayı hedefliyor. 19 ayrı kategoride dinleyiciler 9 Şubata kadar oy verebilir.” dedi.

HER OKULA MÜZİK SINIFI

Türkiye’nin her okulunda müzik sınıfı olması gerektiğini belirten diyen Demir. “Her okula müzik sınıfı her okula orkestra projemizle her okulun orkestrası olacak, ilçemizdeki tüm okul ve liselere yayacağız. Özellikle cocukları hayata hazırlayacak derslerin dışında ayakta tutacak, özgüven kazandıracak bir alanda yetiştirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu proje ülke projesi olmalı.” temennisinde bulundu.

Yeni Şafak

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN