Türkiye-Rusya krizine “ticaret köprüsü”

24 Aralık 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1948 defa okundu.
Türkiye-Rusya krizine “ticaret köprüsü”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı ziyaret eden Sırbistan İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizde, Maltepe’nin ticaret köprüsü görevi görebileceğini ve Türk ürünlerinin Sırbistan üzerinden Rusya pazarına girebileceğini belirtti.

Sırbistan’ın Loznica Belediyesi heyeti, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından ağırlandı. Heyette, Sırbistan’ın Loznica Belediye Başkanı Vidoye Petrovic, Sırbistan Milletvekili Velinka Tosiç, Sırbistan İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, Sırbistan Konsolosu Sandra Vujinoviç, İstanbul Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Serkan Şenay yer aldı.

“MALTEPE STRATEJİK ÖNEMDE”

Son dönemlerde Türkiye-Rusya arasındaki gerginliğin de değerlendirildiği toplantıda Sırbistan İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 28 Aralık’ta Sırbistan’a giderek, Türkiye’nin ürünlerini Sırbistan üzerinden piyasaya sürmek için yol haritası belirleyeceğini kaydetti. Bu anlamda Maltepe’nin stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Markoviç, Başkan Kılıç’a sunduğu öneride, Türkiye- Sırbistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde Maltepe’nin köprü görevi görmesini istedi. Markoviç, “Sırbistan’da nitelikli iş gücüne sahip çok fazla vatandaşımız var. Türkiye ile yapacağımız protokoller sayesinde alacağımız hammadde ile Sırbistan’ı önemli bir üretim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bu sayede Türk mallarının uluslararası piyasada da, kolayca dolaşımını sağlayacağız” dedi.

BELEDİYELERDEN KARDEŞLİK SÖZÜ  

Maltepe’de ağırlanmaktan memnun olduğunu, İstanbul’u ve Maltepe’yi yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Loznica Belediye Başkanı Vidoye Petrovic de, “En kısa sürede sizi ve heyetinizi Loznica’da ağırlamak istiyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda işbirliği yapmak amacıyla kardeş kent protokolünü meclisimize sunup bir an önce sonuçlandırmak istiyoruz” dedi. Köklü bir tarihi ve kültürel bir geçmişe sahip Sırbistan ile kuracakları diyalog köprüsünün önemli çalışmaları da beraberinde getireceğini ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise şunları söyledi: “Dünyanın pek çok köşesinde savaşlar yaşanırken, yerel yönetimler olarak barıştan yana sorumlu davranmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi Anadolumuzun çok önemli değerlerini dünya halklarıyla buluşturmak istiyoruz. Bu anlamda hayata geçireceğimiz kardeş kent protokolü sayesinde pek çok ortak çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum.”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN