Şekerbank’tan önemli adım!

15 Aralık 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1138 defa okundu.
Şekerbank’tan önemli adım!

Şekerbank, 4 ayrı dilimde toplam 115 milyon dolar tutarında 5 yıla kadar değişik vadelerde sendikasyon kredisi aldı. Türkiye’nin ilk 5 yıllık sendikasyon kredisi olma özelliği taşıyan kredi; KOBİ’lerin finansmanında, dış ticaret ve enerji verimliliği yatırımlarını desteklemek üzere kullanılacak.

“Anadolu Bankacılığı” misyonu doğrultusunda, uluslararası finans kuruluşlarından edindiği uzun vadeli kaynakları tabana yaygın müşteri kitlesine ulaştıran Şekerbank, 115 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Şekerbank, TL, avro ve dolar olmak üzere 4 farklı dilimden oluşan, 5 yıla kadar değişik vadelerdeki krediyi Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) ile Kore Kalkınma Bankası’nın (KDB) öncülüğünde Asya ve Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarının katılımıyla temin etti.

Türkiye’nin ilk 5 yıllık sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyan kredi, KOBİ’lerin finansmanında, dış ticaret ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesinde kullanılacak.

Halit Yıldız: “Uluslararası finans kuruluşları, Anadolu KOBİ’lerine ulaşmak için yine Şekerbank’ı seçti”

Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Banka’nın kredi portföyünün yüzde 88’ini ticari kredilerin; yani çiftçi, esnaf, KOBİ ve kurumsal firmalara sağlanan desteğin oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“‘Anadolu Bankacılığı’nı misyon olarak belirlemiş bir banka olarak, KOBİ’lere yönelik uzun vadeli alternatif fon kaynaklarının geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımıza ve tabana yaygın kredi politikası ile üretimi desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Şekerbank olarak, 2011 yılında Dünyanın KOBİ Kredileri teminatlı ilk Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihracını gerçekleştirdik. Bu aynı zamanda Türkiye’nin de ilk VTMK ihracıydı. Şimdi de, Türkiye’nin ilk 5 yıllık sendikasyon kredisini aldık. Bu uzun vadeli ve uygun fiyatlı kaynak; küresel finansal koşullardaki belirsizliğe karşın uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye’ye, Türk bankacılık sektörüne, Bankamıza olan güvenini teyit ediyor. Şekerbank’ın Anadolu Bankacılığındaki uzmanlığı sayesinde edinilen bu yurt dışı kaynaklar ile reel sektörü desteklemeye, dış ticareti finanse etmeye ve enerji verimliliği yatırımlarını bireylerden işletmelere tabana yaygın bir yapıda desteklemeye devam edeceğiz.”

Yıldız, 115 milyon dolar tutarındaki bu sendikasyon kredisinin düzenleyicisi olan FMO’nun, Şekerbank’ın 2011’deki VTMK programının da yatırımcısı olduğunu hatırlattı.

Linda Broekhuizen: “Bu kaynak, yeni iş alanlarının açılmasını sağlayacak”

FMO Yatırım Baş Yetkilisi Linda Broekhuizen de, Şekerbank’a bu kaynağı temin etmekten gurur duyduklarını ifade ederek, 115 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin yenilebilir enerjiden enerji verimliliğine, dış ticaretten ihracat yapan KOBİ’lerin desteklenmesine her alanda hissedileceğini ve yeni iş alanlarının açılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN